Cervikogen hovedpine

CCervikogen hovedpine er en overvejende halvsidig hovedsmerte, der kommer fra nakkeområdet og bevæger sig fremover bag øjet eller mod tindingen og videre op i baghovedet i samme side. Smerterne kan være ledsaget af kvalme og opkastning samt lysskyhed eller støjoverfølsomhed.

ÅDer kan kun være tale om cervikogen hovedpine, hvis den bagvedliggende smerteårsag findes i nakkeområdet. Dette skal kunne identificeres ved lægelig undersøgelse, blodprøver og/eller billeddannende undersøgelser (f.eks. MR-scanning af nakken, der påviser forandringer i knogle-, muskel- eller andet bløddelsvæv). Hovedpinen skal være opstået samtidig med nakkeproblemet og kan forværres eller udløses ved bestemte nakkebevægelser. Den kan fremprovokeres ved tryk på nakkemusklerne, og nakken er ofte mindre bevægelig end normalt.

Hvis man behandler den bagvedliggende nakkesmertetilstand med god effekt, skal det også have en god indvirkning på hovedpinen. Smerterne kan midlertidigt stoppes ved blokade af nervetråde i nakkeområdet kan man midlertidigt stoppe hovedpinen (diagnostisk blokade). Ofte kan det være vanskeligt at skelne imellem cervikogen hovedpine og f.eks. migræne og spændingshovedpine samt andre tilstande med hovedpine og nakkebesvær.

 

Hvilken type hovedpine har jeg?
Få alle fordelene som medlem
Er du pårørende?
Download et hovedpineskema

Er du pårørende til en hovedpineramt?

Så er Danmarks Patientforening for Hovedpineramte også til for dig. Vi støtter ikke kun patienterne, men også de nærmeste – bl.a. gennem rådgivning af de enkelte familier. Hvis vi fortsat skal kunne udvikle nye tilbud, er det vigtigt, at du som pårørende melder dig ind i foreningen. Dermed er du faktisk med til at hjælpe en, du holder af. Derfor kan du blive medlem som hovedpineven.

Følg os på Facebook og Instagram

Bliv medlem og få alle fordelene

  • Gratis patientrådgivning
  • Gratis Horton-maske
  • Gratis Hovedpinepas
  • Mulighed for psykologhjælp
  • Mulighed for en bisidderordning
  • Mulighed for rådgivning på din arbejdsplads eller dit uddannelsessted
  • Støt forskningen i hovedpinesygdomme
  • Modtag medlemsbladet Hovedsmerten to til tre gange årligt
  • Modtag gratis foldere
  • Kom til medlemsmøder og deltag i foreningens mange andre aktiviteter
Danmarks Patientforening for Hovedpineramte
Sdr. Stationsvej 28A th
4200 Slagelse
Tlf. 23 24 26 43
Mail:
Telefontid:
Tirsdag kl. 09-13
Onsdag kl. 10-14
Fredag  kl. 09-11
Christian Hansen, SekretariatslederChristian Hansen
Sekretariatsleder

Malina Pjettursson, SekretariatsmedarbejderMalina Pjettursson
Sekretariatsmedarbejder